duminică, 8 noiembrie 2009

...make love, not war!

Este sambata, ora 23:30. Tocmai m-am intors de la MuviClab si, avand in vedere ce mi-a fost dat sa citesc azi, am decis sa postez cele ce urmeaza.


Luni, 2 noiembrie, citeam pe pecica.eu, ziar online al orasului Pecica, un articol despre initiativa MuviClab. In seara aceasta, ii aratam unui participant la club blogul asociatiei, unde ne poate gasi momentan pe web, etc. Am dat din nou peste articolul mentionat, dar de  data aceasta, am observat si comentariile care au fost lasate de diverse persoane. De aici decizia de a posta cateva dintre aceste comment-uri, precum si raspunsul la ele, cu mentiunea ca, la mine pe blog fac ce vreau eu!!! Aceastea fiind spuse, voi incerca sa ma exprim pe parcursul postarii in spiritul in care am fost educata, si anume a bunului simt, a tolerantei si a echilibrului.


Intai redau articolul:


MuviClab” la Asociaţia People

02/11/2009


La sfârşitul săptămânii Asociaţia People din Pecica a pus bazele unei noi iniţiative pentru oraşul nostru: un club de film organizat la sediul de pe strada 417, numărul 2.
Clubul se doreşte a fi o activitatea periodică, cu filme interesante urmate de discuţii pe măsură,un strop de socializare, un zâmbet, o ocazie să ne cunoaştem (şi) mai bine, o ocazie să discutăm despre filmele care ne/nu ne plac, de ce ne/nu ne plac, şi nu numai” – se arată pe blogul asociaţiei. 




Continui cu comment-urile:


postasul - la 02 2009 ora 19:15

sediul asociatiei la Stani Ribovici ? doamne da cine a fost cu idea ? nu se putea face sediul pe str. 410 la Cristi Rabb ? si eventual activitatile sa se desfasoare la clubul meseriasilor sau in sala festiva de la scoala gen. 2 ?

Lau - la 03 2009 ora 17:14

club de film????!!!!!sa fim seriosi,suna aberant.si porniti cu un film atat de vechi?sincer?sec....si i-ati mai pus si numele Muvi Clab.asta pentru tot analfabetu sau cum?n-ar fi mai bine sa faceti un club de literatura universala?ati mai citi si voi cate o carte si serios ca nu v-ar strica.....


Dear Mailman ;), exista foarte putini pecicani si cetateni care stiu ca noua ni s-a alocat un spatiu in subsolul Scolii Generale nr.2, un spatiu nefolosibil momentan, din cauza lipsei de electricitate intr-una din incaperi, a podelei, a mobilierului si a incalzirii. In momentul in care se vor face astfel de investitii in acel spatiu, ne vom muta si noi sediul asociatiei acolo. Restul detaliilor ce tin de acest aspect le pastrez pentru mine si vor fi discutate intre mine si autoritatea locala. Astfel de aspecte nu va privesc pe dumneavoastra din foarte multe motive.
Cu privire la intrebarea "[...] cine a fost cu idea?" va pot raspunde ca ideea sediului asociatiei ne apartine noua, celor 3 (trei) membri fondatori: Raluca Popovici, Stanislav Mihai Ribovici si Cristian Rabb, iar noi, membri fondatori, nu suntem obligati sa dam socoteala nimanui cu privire la acest aspect, cu atat mai mult cu cat este clar ca lumina zilei ca dumneavoastra nutriti o antipatie personala pentru unul dintre noi, sau chiar pentru toti trei. Dar totusi, din bun simt, va spun ca pe strada 410 nu este suficient loc pentru a gazdui un astfel de club si va repet ca spatiul alocat la subsolul Scolii Generale nr. 2 nu poate fi folosit, motiv pentru care ne este mult mai usor sa avem sediul la domiciul unuia dintre membri fondatori (doar domnul Ribovici are un spatiu suficient de incapator), decat sa ne milogim in fiecare sambata de diverse persoane, in diverse functii, preocupate de diverse lucruri. 



 Stimate domn Lau, 
Inteleg ca sunteti vizibil deranjat de ideea unui club de film pentru ca ar fi "aberant", pentru ca la prima editie am vizionat  "un film atat de vechi", pentru ca poarta denumirea pe care noi am ales-o. Voi incerca sa va raspund in aceeasi ordine.
Este dreptul dumneavoastra sa considerati aceasta idee aberanta, asa cum este dreptul meu sa va raspund la comentarii. In plus, nu am mentionat nicaieri ca filmele pe care le vom viziona in cadrul acestui club vor fi exclusiv dintre cele mai noi, nu acesta este scopul clubului. Despre scopul si obiectivele clubului voi spune mai multe atunci cand voi considera necesar. Mai mult, pe blog am lansat la un moment dat o invitatie si anume ca fiecare persoana care a participat sau participa, sau care este pur si simplu interesata de idee, sa ne trimita sugestii. Dumneavoastra ati ales un mod foarte josnic de a ne face o sugestie, ceea ce indraznesc sa afirm ca spune foarte multe despre dumneavoastra. In continuare, imi rezerv dreptul, ca presedinte al asociatiei, de a alege ce denumire doresc pentru un astfel de club, motiv pentru care nu consider ca jignesc intelectul cuiva. Nu e nevoie sa ne explicati ca dumneavoastra intelegeti de la ce vine "MuviClab", stim ca sunteti inteligent, va cred pe cuvant...
In incheiere as dori sa le transmit celor doi comentatori urmatoarele:
Domnilor/Doamnelor, 
Mi-ar face o deosebita placere sa va cunosc personal din cateva motive principale. Mi-as dori sa imi comunicati direct si cu demnitate (fara anonimat, fara "undercover') sugestiile sau sfaturile dumneavoastra. Domnul Postasul, as fi interesata sa stiu de ce credeti dumneavoastra ca sediul asociatiei aflat la domnul Ribovici poate fi un lucru grav si cum credeti dumneavoastra ca se poate transforma spatiul alocat la subsolul Scolii Generale nr.2 intr-unul in care sa ne putem desfasura activitatea. Domnul Lau, as fi de-a dreptul incantata sa initiez un club de literatura universala, avandu-va pe dumneavoastra in calitate de coordonator, deoarece inteleg ca aveti o vasta experienta pe acest segment. Personal, recunosc ca prefer sa vizionez un film decat sa citesc o carte. Acest din urma lucru se reflecta, probabil, in modul in care ma exprim.
Cu mult drag,
Raluca aka The Love Maker.


                                                                                                        
                                                                                                            



Un comentariu:

  1. Stiamte domn Lau...
    Daca va plac atat de mult cartile cum se face ca nu v-am vazut niciodata la Schimb de Carti de exemplu, o activitate dedicata exclusiv cititorilor de carti...

    Si pana la urma cine sunteti dumneavostra sa ne judecati cunostiintele din moment ce nici nu v-ati deranjat sa ne cunoasteti. Nu aveti dreptul acesta si eu imi rezerv dreptul sa ma simt ofensata de vorbele cuiva care nu e in stare sa aprecieze macar efortul ...
    Dar va propun sa ne spuneti care ar fi unul dintre filmele interesante si noi in viziunea dumneavostra, sa ne dam si noi seama de cultura in cazul acesta....

    RăspundețiȘtergere